Няма нови сигнали в Гражданска защита след снощния порой
Няма нови сигнали в Гражданска защита след снощния порой / Sofia Photo Agency, архив

Няма постъпили нови сигнали в “Гражданска защита” след снощния проливен дъжд, съобщи за Дарик шефът на дирекцията инж. Владимир Иванов. Той обясни, че екипите продължават да работят по сигналите, получени след бурята в понеделник, които са нахвърлили 150. Ако дъждовете спрат, най-късно утре спасителите ще успеят да изпълнят всичките си задачи, обясни инж. Иванов.

Шефът на “Гражданска защита” във Варна вчера инициира среща с председателя на Общинския съвет Николай Апостолов. Поводът е абдикацията на общината от проблемите след бедствената ситуация  в града. “На срещата стана ясно, че от Общинския съвет не са в състояние да въздействат върху ръководството на Общината. Поне ги запознахме с нашите жалби”, посочи инж. Иванов. Той допълни, че днес ще пише писмо и до областния управител Данчо Симеонов.

От “Гражданска защита” във Варна недоволстват, че общината не изпълнява задълженията си. “Не можем да вършим работата на огромна община, каквато е Община Варна. Освен това разполагаме с ограничен финансов ресурс”, коментира инж. Иванов.