Няма да има банки в Юнашкия салон, ще се използва само за спорт
Няма да има банки в Юнашкия салон, ще се използва само за спорт / снимки: live.varna.bg

Юнашкият салон, чието обновяване започна днес, ще служи единствено за спортни цели. Банкови офиси в него няма да има каквато идея имаше преди време.

„Категоричното ни мнение е, че тази сграда трябва да бъде изцяло предназначена за спортни и културни мероприятия. Място, където спортната общественост да има помещения за работа и срещи. Ще има и зали за спорт“, обясни кметът Иван Портних. Той за пореден път подчерта, че след обновяването салонът ще запази автентичния си вид. Финансиране за ремонта на стойност малко над 2 млн. лв. е осигурено по програма „Джесика“. Срокът за реализиране на проекта е 7 месеца.

Няма да има банки в Юнашкия салон ще се използва само за спорт
netinfo

Община Варна си върна Юнашкия салон от държавата в края на миналата година. Сградата с уникалните и дървени орнаменти и колони е построена през 1910 г. и е сертифицирана като паметник на културата и архитектурата от 1982 г. Юнашкият салон е признат за първото спортно съоръжение във Варна.

Няма да има банки в Юнашкия салон ще се използва само за спорт
netinfo

Целта на реновирането на обекта, който е запустял и изоставен от десетилетия, е да бъде възстановен, включително и в съответствие със закона за защита на културните паметници. Вътре салонът ще бъде изцяло обновен, което ще го направи подходящ за спортни и други събития, малка изложба в чест на спортните постижения на Варна ще бъде разположена във фоайето.