Нощни екипи ще следят за тишината и реда на Крайбрежната алея
Нощни екипи ще следят за тишината и реда на Крайбрежната алея / DarikNews.bg, архив

Опазването на нощната тишина и обществения ред на Крайбрежната алея във Варна този летен сезон ще се контролира от дежурни нощни екипи на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред” в общината. Относно готовността на обектите за работа ще бъдат извършвани съвместни проверки от служители на община Варна, Областна дирекция по храните и Регионална здравна инспекция.

Това стана ясно на среща – разговор между заместник-кмета на община Варна  Тодор Иванов, директора на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред” Николай Няголов, служители на отдел „Контрол на търговската дейност и туризма” и собствениците и управителите на заведения за хранене и развлечение, разположени на Крайбрежната алея в град Варна.

Повод за срещата е настъпилия летен сезон на 2014 г., готовността на обектите за работа и възникващите проблеми, свързани с жалби на граждани от високи шумови нива, възпроизвеждани от музикалното озвучаване на обектите през малките нощни часове.
Собствениците на обектите бяха запознати със Заповед № 1549/20.05.2014 г. на кмета на община Варна, в която е регламентиран достъпа на МПС на крайбрежната алея, като особено внимание бе отделено на спазването на часовете за зареждане на обектите с продукти, т. е. от 05.00 ч. до 09.00 ч.

Този летен сезон е предвидено увеличаване на съдовете за събиране на смет от обектите на алеята. С цел своевременното й извозване от сметопочистващата фирма, ресторантьорите трябва да спазват графика, предвиден за изнасянето на отпадъците.