Не се вързвайте на заплахи от фирми за вземания, съветват от ДНЕС
Не се вързвайте на заплахи от фирми за вземания, съветват от ДНЕС / DarikNews.bg, архив

Най-често варненци се оплакват от услугите на „Енерго-Про“, мобилните оператори, както и във връзка с проблеми при трудово-правни взаимоотношения. Това обобщение направи Николай Димитров от Движение за национално единство и спасение – ДНЕС. Все по-често в приемната на организацията постъпват и сигнали срещу фирми за събиране на плащания, които са посредници между клиентите и монополистите, обясни Димитров.

Той посочи, че в повечето случаи фирмите не бива да извършват подобна дейност, тъй като нямат купена цесия. Освен това дружествата, с които гражданите имат договор, са длъжни да ги уведомяват предварително за наличието на последник. Това обаче не се случва.

„Най-добре при грубо отношение от страна на такива фирми за събирания варненци да не обръщат внимание. Трябва да се има предвид, че е трудно да се търси и съдебна отговорност, тъй като заплахите са почти недоказуеми“, съветват от ДНЕС.

За да бъдат по-полезни като организация, от движението водят преговори с кметовете на варненски общини за разкриването на приемни. На този етап са сключени споразумения с Ветрино и Белослав.

По покана на ДНЕС другата седмица на посещение във Варна ще пристигне омбудсманът Константин Пенчев.