Наградиха варненски полицай, спасил добричлийка от отвличане
Наградиха варненски полицай, спасил добричлийка от отвличане / netinfo
За проявена гражданска доблест и професионализъм министърът на отбраната Николай Цонев награди с почетен знак „Свети Георги” – II-ра степен подполковник Илко Марев – началник сектор в отдел „Криминален” в регионална служба „Военна полиция” – Варна. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

На 19 юни 20 часа в централната част на Добрич бил направен опит за отвличане на гражданка, собственичка на златарско ателие. Подполковник Марев предотвратил извършването на това тежко криминално престъпление.

След приключване на работния му ден, в пряка на площада в добруджанския град, полицаят чул викове на жена, веднага се притекъл на помощ на гражданката, спасил я от нападателите, извикал първа медицинска помощ и след това съдействал на служителите на МВР за разпознаване на нападателите.

„За мен е чест и удоволствие да разпиша тази заповед за един достоен човек. Смелостта и честността не могат да се разпишат в заповед, но могат да се поощрят с такава”, заяви министърът на отбраната Николай Цонев при връчване на отличието вчера.