Над  200 елитни състезатели потвърдили участие на Световната купа във Варна
Над 200 елитни състезатели потвърдили участие на Световната купа във Варна / netinfo

Организацията тази година е много по-добра от миналата”, това каза Йордан Йовчев по повод предстоящият турнир за Световната купа във Варна, съобщава БГНЕС.

„Организацията тази година е много по-добра от миналата. Взаимодействието между федерацията и ММС е на изключително ниво. Нямаме притеснения относно нещата, свързани с организацията. Залата е с отлични условия. Община Варна ни помага. Към момента 24 държави и над 200 елитни състезатели са потвърдили участие. Нямаме притеснения за момента, освен ако някой от нашия отбор не се контузи. По регламент не можем да имаме повече от двама участника на уред. От страна на жените разчитаме на финал на греда и мисля, че имаме добри шансове за земна гимнастика и прескок при мъжете. Там ни е силата и там са ни шансовете. Имаме участници и за халки, които останат в добро здравословно състояние са с добра оценка на изиграване.

За нас доверието, което ни се гласува е много важно, защото стоим добре в международен мащаб. Оценителната система е важна за образоването на нашите съдии. Надявам се да имаме успех и да оправдаем доверието, което ни се гласува. Не е лесно да се организира световна купа, но ние сме си оставили името и искаме да направим състезанието от много висок ранг”, каза Йовчев на пресконференцията в столицата днес.

Световната купа ще се проведе от 13 до 15-и май във Варна.