/ Фейсбук
Заради откриването на мотосезона и шествието ще бъдат затворени за движение кръстовището до Катедралата и някои ключови булеварди

Стотици мотоциклетисти  от Варна и цяла Североизточна България ще се включат в откриването на мотосезона в морската столица. Събитието ще се състои утре, като мотористите ще се съберат пред Катедралата. 

Официалното откриване на мотосезон 2019-а се организира от варненските мото клубове, които канят всички любители на двуколесните в събота от 10.00 часа пред Катедралата. Броят на моторите ще е над 1000, като участие са потвърдили мотоциклетисти от цяла Североизточна България, и не само, разкри Димитър Лазаров- Джако от варненския Мотоклуб „Диви деца”, които са сред основните организатори на съботния празник.

Фейсбук

Обиколката на мотористите из града ще започне в 12.00 часа. Шествието ще премине по булевардите „Мария Луйза”, „Осми приморски полк”, ”Княз Борис I” и след пътен възел „Почивка” по булевардите „Васил Левски”,  „Осми приморски полк”, „Мария Луйза” и „Христо Ботев” през Аспарухов мост към комплекс „Камчия”. Колоната ще бъде с полицейски ескорт, а движението по маршрута в града ще бъде спряно.

Във връзка с откриването на сезона се налага да бъде освободена от превозни средства таксиметровата местостоянка пред Катедралата - от 8.00 часа до приключване на мероприятието - около 12.30 часа, информират от Община Варна.

От 9.45 до 12.30 ч. ще бъде преустановено и движението по бул. „Мария Луиза” - в частта от площада пред Катедралата до кръстовището с ул. „Шипка”; бул. „Владислав Варненчик” - в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”; бул. „Христо Ботев” - от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”. Забраната ще важи и за площад „Св. Св. Кирил и Методий“. Ограничението не се отнася за превозни средства, обслужващи линиите на градския транспорт.

В „Камчия” мотористите ще си спретнат пищно парти. Ще има игри и състезания като най-много хора на мотор, бавно каране и най-шумен мотор.  До тук рекордът за най-много хора на движещ се мотор е 17 души, разкри Джако. 

С цел безопасността на всички мотористи утре, организаторите призовават да не се изпреварва по време на обиколката, да не се правят опасни маневри като стънт, дрифт и други. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК