/ Дирекция Спорт, Община Варна
Община Варна има удоволствието да Ви покани на церемония по връчване на годишни награди "Спортист на Варна 2018" на 13 декември, четвъртък от 17:00 часа в зала Юнашки салон, съобщава sportvarna.com.

Годишната церемония “Спортист на Варна” е некомерсиална инициатива, която има за цел да стимулира варненските спортисти, отбори, треньори и ръководители за постигнати високи спортни успехи през съответната година.

Класирането на номинираните спортисти и отбори в анкетата се извършва по значимост на техните постижения през съответната година от спортните журналисти в град Варна.
 
  Номинациите се извършват в следните категории:
 
- Спортист на годината на град Варна /победител с 9 подгласници/- спортните журналисти подреждат номинираните състезатели от 1 до 10 според постигнатите успехи, като посоченият от тях състезател/ка с най-много първи места, става №1 на годината за Варна.
 
- Отбор на годината /колективни спортове/- спортните журналисти подреждат номинираните отбори от 1 до 3 място, като отборът с най-много първи места става отбор на годината.
 
- Отбор на годината /индивидуални спортове/- спортните журналисти подреждат номинираните отбори от 1 до 3 място, като отборът с най-много първи места стана отбор на годината.
 
- Младо дарование - спортните журналисти определят победителя в категорията на база подадени номинации от спортните клубове. Отчита се постижението, възраст на състезателя/състезателката/, ниво на спортния форум.
 
- Спортист-ветеран - спортните журналисти определят победителя в категорията на база подадени номинации от Асоциацията на ветераните спортисти и деятели.
 
- Спортист с увреждания - критерият тук е първо нивото на спортния форум и постигнат успех и степен на увреждане.
Дирекция Спорт, Община Варна