Варненци все още не могат да играят в пълния си състав
Варненци все още не могат да играят в пълния си състав / Добри Атанасов
Според капитана, ако младите продължават така, имат много добро бъдеще
"По мое мнение от трите мача, които ще изиграем с този състав, в събота ще срещнем най-класния съперник, така че се надявам малките да се представят добре. И най-вече да имат желание да се доказват. Мисля, че младите не са толкова „гипсирани” вече, но определено си оказва влияние, все пак разликата е огромна, най-малко във възрастта, опита и всичко останало. Ако продължават така имат добро бъдеще, според мен". Това коментира преди предстоящата среща от 3-тия кръг на НБЛ между отборите на "Черно море Тича" и "Балкан" капитанът на варненския тим Веселин Георгиев.
"Всеки треньор, особено в началото иска да тръгне по най-добрия начин първенството, и сега им се отдава възможност среща нас да натрупат една победа повече. Според мен, ако бяхме в пълен състав, първите два мача щяха да бъдат наши. Това е положението, играем, стараем се колкото можем в това положение, тренираме все едно, че имаме мач с останалите момчета, които нямат право да играят. Очакваме благополучно развитие на събитията и да победим и ние", каза още капитанът на тима.
"Според мен, срещу „Балкан” не е необходимо някой да надъхва младите, но трябва те да са най-вече спокойни, да не се притесняват и ще се представят добре. Надявам се да няма отлив на публика, защото най-вече младите момчета се нуждаят от подкрепа, която идва най-вече вкъщи. Нормално е, когато има публика те да са по-емоционални и надъхани, и да се представят по-добре", каза още Георгиев.