„Варна сити“ игра добре, но загуби от грузинците
„Варна сити“ игра добре, но загуби от грузинците
„Варна сити“ изигра добър мъч срещу грузинския „Джорджианс“ в предварителния кръг на група H в Шампионската лига по футзал, но загуби с 3-4. Варненският тим се нуждаеше от победа с минимум 5 гола разлика, за да завърши на първо място в групата и да си осигури участие в основния кръг. Точно това бе причината родните ни шампиони още от първата минута на двубоя да поемат риска и да играят с пети полеви играч, като в ролята на такъв влезе Диян Димов.
В 11-ата минута Боги Марев намери по брилянтен начин своя брат Бойчо, който реализира с кинжален удар с глава за 1-0. 3 минути по-късно грузинците отвърнаха с попадение на Зураб Лукава, а в 16-ата Какхабер Майсая покачи на 1-2. Влад Типау се реабилитира за грешката си при първия гол и сам изработи второто попадение за „Варна сити“. Той елегантно преодоля покрай тъчлинията противников играч и с шут от левия диагонал изравни за 2-2.
През втората част варенският тим упражни натиск и бе близо до трети гол, но шутът на Боги Марев намери страничния стълб. В 30-ата минута „Джорджианс“  реализираха за 3-2 с гол на Нукри Чумбуридзе. Последва нова греда за „Варна сити“, дело на Бойчо Марев. В 33-ата Влади Типау отново показа колко класен играч е и изравни за 3-3. 5 минути преди края на срещата Иракли Тодуа оформи крайното 4-3 за грузинците. Така „Джорджианс“ спечелиха групата и си осигуриха участие в основния кръг, като ще играят мачовете си от своята група 8 в Швеция.
 
„Варна сити“: Катинеян, Бойчо Марев, Марко Костич, Влад Типау, Благовест Марев (Илиев, Димов, Герасимов, Радев, Забо, Петров, Кусмоди и Зоцс)