„Варна сити“ игра добре, но загуби от грузинците

„Варна сити“ игра добре, но загуби от грузинците
„Варна сити“ игра добре, но загуби от грузинците
„Варна сити“ изигра добър мъч срещу грузинския „Джорджианс“ в предварителния кръг на група H в Шампионската лига по футзал, но загуби с 3-4. Варненският тим се нуждаеше от победа с минимум 5 гола разлика, за да завърши на първо място в групата и да си осигури участие в основния кръг. Точно това бе причината родните ни шампиони още от първата минута на двубоя да поемат риска и да играят с пети полеви играч, като в ролята на такъв влезе Диян Димов.
В 11-ата минута Боги Марев намери по брилянтен начин своя брат Бойчо, който реализира с кинжален удар с глава за 1-0. 3 минути по-късно грузинците отвърнаха с попадение на Зураб Лукава, а в 16-ата Какхабер Майсая покачи на 1-2. Влад Типау се реабилитира за грешката си при първия гол и сам изработи второто попадение за „Варна сити“. Той елегантно преодоля покрай тъчлинията противников играч и с шут от левия диагонал изравни за 2-2.
През втората част варенският тим упражни натиск и бе близо до трети гол, но шутът на Боги Марев намери страничния стълб. В 30-ата минута „Джорджианс“  реализираха за 3-2 с гол на Нукри Чумбуридзе. Последва нова греда за „Варна сити“, дело на Бойчо Марев. В 33-ата Влади Типау отново показа колко класен играч е и изравни за 3-3. 5 минути преди края на срещата Иракли Тодуа оформи крайното 4-3 за грузинците. Така „Джорджианс“ спечелиха групата и си осигуриха участие в основния кръг, като ще играят мачовете си от своята група 8 в Швеция.
 
„Варна сити“: Катинеян, Бойчо Марев, Марко Костич, Влад Типау, Благовест Марев (Илиев, Димов, Герасимов, Радев, Забо, Петров, Кусмоди и Зоцс)