Треньорът на националния отбор по плажен футбол и на шампиона МФК Спартак гостува в Морски гонг днес
Треньорът на националния отбор по плажен футбол и на шампиона МФК Спартак гостува в Морски гонг днес / Добри Атанасов
МФК „Спартак“ организира силен международен турнир
Симеон Христов: Много изоставаме в плажния футбол у нас
93521
Симеон Христов: Много изоставаме в плажния футбол у нас
  • Симеон Христов: Много изоставаме в плажния футбол у нас
Треньорът на българския шампион по плажен футбол МФК „Спартак“ и треньор на националния тим на България в този спорт Симеон Христов гостува днес в предаването „Морски гонг“ по Дарик радио. Той говори както за подготовката на „Спартак“ за участието в Шампионската лига по плажен футбол, така и за неяснотите около националния ни тим.  
„Притеснен съм, че в плажния футбол доста изоставаме в сравнение с това, което се случва в световен мащаб. Давам за пример това, че към днешна дата 5-и май, аз като треньор на националния ни тим, не зная какво се случва и какво предстои пред представителния ни отбор. Не зная дали все още съм и треньор на националния отбор. Никой нито ми се е обаждал, нито ме е търсил по този въпрос. Не зная какви са плановете пред тима ни. На 5-и май никой не знае какво ни очаква като сезон. Всъщност сезонът за плажния футбол отдавна започна във всички държави. У нас той все още не е планиран.  Дори в клубния ни отбор не сме получили информация като календар за държавното първенство. Аз няма как да имам програма за подготовката на представителния ни тим, без да са ме потърсили от футболния съюз и да ми кажат какъв е планът. План се прави от хората, които ни управляват. Когато се запозная с този план, аз мога вече да имам някакви изисквания, или препоръки“, коментира Симеон Христов. 
На въпроса какво става с основния спонсор на отбора ни по плажен футбол, треньорът отвърна така: „Не мога да ви отговоря. Имаше спонсор повече от сериозен. Дали договорът е подновен не знам, нямам никаква идея. Спонсорът ни миналата година беше изключително сериозен. Всички знаят за кого става въпрос. Това бе една корпорация, която застана зад нас и от която получихме голяма подкрепа. За това какво се случва тази година и изобщо ще се случва ли нещо, аз си нямам представа“.
Симеон Христов говори и за бъдещото участие на МФК „Спартак“ в Шампионската лига по плажен футбол. Варненци попаднаха в предварителна група „D“ в основния кръг на надпреварата, заедно с  първенците на Украйна, Турция и Румъния. Това са тимовете на , Грифин, Сеферихисар и Дева. Шампионската лига по плажен футбол ще се проведе в португалския град Назаре между 26 май и 4 юни. 
„Да, БФС са зад нас, подкрепят ни. Подкрепят ни и ни желаят успех. Иначе нашият тим се готви сериозно от февруари. Ще ви издам и нещо, което не сме анонсирали до момента. След две седмици ще проведем първи международен турнир по плажен футбол у нас. Отборите от чужбина засега ще ги запазя в тайна. Турнирът ще се проведе на 19,20 и 21 май във Варна. Това е една моя мечта, която осъществяваме. От друга страна международният турнир ще бъде една генерална репетиция за нашия отбор преди Шампионската лига“.
Цялото интервю със Симеон Христов можете да чуете в приложения звуков файл: