/ Bulgaria beach soccer
Симеон Христов
97214
Симеон Христов
  • Симеон Христов
Изключително силен международен турнир по плажен футбол предстои във Варна този месеца. У нас пристигат шампионите на Англия и Румъния - "Силесия" и "Уест Дева", както и първенецът на Москва и участник в най-силното първенство на света, това в Русия - "Новатор".

Рекордните 20 отбора се записаха в Държавното първенство по плажен футбол

България ще бъде представлявана от шампиона на страната по плажен футбол МФК "Спартак" Варна, който заедно с Общината, са главни организатори на събитието за втора поредна година.

Турнирът е част от кампанията на града по кандидатурата за Европейски град на спорта през 2019 г. Срещите ще се проведат между 18 и 20 май на стадиона за плажни спортове, който Община Варна ще изгради на алеята в квартал "Аспарухово".

Български съдия ще свири в Шампионската лига по плажен футбол

"Предвид класата на отборите от чужбина в този турнир, любителите на плажния футбол ще могат да видят нещо, което у нас в този спорт досега не се е случвало. Например руският "Новатор" е професионален отбол по плажен футбол, участник във Висшата лига на Русия, която е най-силното първенство в света.

В това първенство се подвизават всички 12 национали на Бразилия, които станаха световни шампиони", коментира в интервю за "Морски гонг треньорът на българския шампион МФК "Спартак" и национален селекционер Симеон Христов.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.