Силно представяне за СК "Ичи Геки" на държавното по карате "Силистра 2019"
Силно представяне за СК "Ичи Геки" на държавното по карате "Силистра 2019" / СК Ичи Геки
В Силистра се проведе Държавно Отворено Първенство по Киокушин карате на категории за мъже, жени, юноши, девойки и ветерани.

Мероприятието се организира по инициатива на БКА – ИКО България, с Председател Световния Шампион Шихан Емил Костов, съвместно с ОБЩИНА СИЛИСТРА и клуба домакин „КИОКУШИН СИЛИСТРА“ с инструктор Сенсей Зихни Хасанов.

Състезанието бе в зала „ДРЪСТЪР“ и бе официално открито от Кмета на град Силистра – Д-р Юлиян Найденов. Сред официалните гости бяха Г-н Калоян Петков – Гл.експерт Дирекция спорт към Общината и Г-н Стефан Петров – Изпълнителен Директор на ЕКОТОЙ за България.

По време на официалното откриване бе почетен с едноминутно мълчание основоположника на клуба на домакините „КИОКУШИН СИЛИСТРА“- Г-н Христо Тодоров Христов. Благодарение на него се създаде традиция в града за реализиране на мероприятия от такъв ранг.

В съревнованието взеха участие около 60 каратеки от клубове, членове на БКА от градовете: Асеновград, Айтос, Бургас, Ямбол, Варна, София, Аксаково, Разград, Търговище и Силистра. За пореден път в мероприятие, организирано от БКА-ИКО България, взеха участие и каратеки на Сръбската Карате Федерация.

От клуба на Световния Шампион – Шихан Емил Костов - СК“ИЧИ ГЕКИ ВАРНА“, взеха участие 6-ма състезатели. Сред тях до челните места стигнаха:  

 I-во място: Самуил Желев и Дилян Иванов 
II-ро място: Стоян Стоянов,  Надежда Захариева и Кирил Боев
III-то място: Богомил Каров
След финалите на Първенството, се проведе  “SUPER FIGHT“ среща между двамата национални състезатели – Кирил Боев (СК“ИЧИ ГЕКИ Варна“) и Борислав Борисов (СК“КИОКУШИН СИЛИСТРА“) – многократни Републикански и Балкански Шампиони. Двамата състезатели изиграха 3 рунда по две минути с по една минута почивка. След третият рунд победата бе отсъдена за Борислав Борисов (СК“КИОКУШИН СИЛИСТРА“).

Следващи изяви на състезателите на БКА са - предстоящото Европейско Първенство в Полша на 18-19-ти Май 2019г. и Първенството за деца от 5 до 13г., което ще се състои на 9-ти Май във Варна.
СК Ичи Геки