Стефан Калименов
Стефан Калименов / личен архив
Стефан Калименов за
95896
Стефан Калименов за
  • Стефан Калименов за
"Треньорът Енгибар Енгибаров има пълен картбланш по отношение селекцията. Целият управителен съвет стоим твърдо зад него. Ние сме взели решение да не се месим в стратегията му за подбора на футболисти.

Имаме му пълно доверие. Целта на първо време е да се комплектова футболният отбор за пролетния дял, както и да се постигнат максимален брой победи“, коментира в интервю за „Морски гонг“ по Дарик Варна шефът на УС на „Спартак“ Стефан Калименов.

Той потвърди, че на старта на подготовката се очакват Боян Илиев и Васко Боев, както и още нови играчи. Калименов не пожела да разкрие другите нови попълнения, като остави това за треньора Енгибар Енгибаров на старта на подготовката на 15-и януари в понеделник. „Соколите“ ще се съберат в 18:00 часа на стадион „Локомотив“. 

„Има огромно количество хора, фирми, наши приятели, фенове, които помагат. Не можете да се представите каква кампания в момента се създава за финансирането на футболния клуб. Всеки един човек, който е бил свързан през годините със „Спартак“ и не се е предал, иска да помогне – с финанси, ремонтни  дейности, топки, конуси и други.

Финансиране е осигурено. Ако всичко с базата на стадион „Спартак“ се случи до април-май,  феновете ги очакват много хубави дни“, каза още Калименов.

Чуйте цялото интервю с него в приложения звуков файл.