Шампионска титла и сребро за каратистите на БККФ от Мондиала по киокушин в Казахстан

/ БККФ
Поредни признания спечелиха каратеките на Българската карате киокушин федерация (БККФ) от Световното първенство по киокушин (KWF) в Астана, Казахстан. В жестока конкуренция сред над 600 състезатели от 27 държави националите ни грабнаха злато и сребро!

Български финал при дамите до 65 килограма си заформиха Мариела Любеноваи Валерия Лозанова. Мариела надделя в мача за световната титла. По пътя към медалите двете отстраниха по 3 съпернички, сред които имаше представителки на Казахстан, Русия, Тунис и Франция. Състезанията се проведоха на 3 и 4 ноември в Астана.

Още в началото на месеца БККФ изпрати и своята делегация. На Световното първенство с Казахстан България беше представена от шестима състезатели - четирима каратисти при мъжете и две при жените. Националите ни бяха предвождани от треньорите на националния отбор на БККФ Захари Дамянов и Живко Андреев. С отбора бе и докторът на националния отбор - Стоян Стаматов.

Делегацията ни се прибира днес в София в 21.35 часа с полет от Москва. Паралелно с успехите на каратеките в Казахстан, състезателите ни се подготвят усилено и за двете най-мащабни първенства по карате киокушин, които предстои да се проведат от 7-и до 9-и декември в Двореца на културата и спорта във Варна.

БККФ и Kyokushin World Union (KWU) организират 2-о Европейско първенство за мъже, жени и ветерани и 6-о Световно първенство юноши и девойки. Входът за тях е свободен. 
БККФ