/ Bulgaria beach soccer
Националният ни отбор по плажен футбол стартира днес участието си в ЕВРОлигата. Четвъртият турнир от най-престижната надпревара на Стария континент се провежда в унгарския курорт Шиофок. "Лъвовете" започват в 15,30 ч. с двубой срещу Дания. Двата тима имат един мач помежду си досега, който се игра през миналата година на същия турнир и на същия плаж. Тогава нашите победиха скандинавците с 5:4. В събота (12 август) срещаме Андора, срещу който нямаме досега сблъсъци. Последният ни двубой е в неделя (13 август) от 18 ч. срещу домакина Унгария. С "маджарите" сме играли три пъти досега и сме губили и трите пъти - с 1:2 през 2012 г. в световна квалификация в Москва, с 3:7 в Шиофок миналата година и с 2:3 (след дузпи, 5:5 в редовното време) в световна квалификация в Йезело отново през 2016-а.
И трите срещи на България ще могат да се гледат директно в родния ефир, тъй като каналът Mtel Sport 2 ще ги излъчи, както и в интернет платформата на адрес: https://livestream.com/bsww/events/7598071
Българите са от онзи ден в Шиофок и тренират за предстоящите битки. Нека ги подкрепим в трите им мача. За финалите на надпреварата в края на август и началото на септември се класира победителят в групата и три отбора от заелите втори места във всички четири предварителни потока.
Съставът на България:
Вратари: Костадин Иванов (СА-МВР), Добромир Господинов (МФК Спартак)
Полеви играчи: Илиан Димов, Мартин Великов, Станислав Джамбазов, Павел Адамов, Филип Филипов, Иван Мартинов (МФК Спартак), Цено Лозанов (Искър София), Георги Тузаков (Свети Никола Бургас)
Програмата на нашите мачове в Шиофок:
11 август, 15:30 България – Дания
12 август, 15:30 България – Андора
13 август, 18:00 България - Унгария
Bulgaria beach soccer