/ Gulliver/Getty Images
Пламен Николов пред Дарик за плажния волейбол, ВК „Перун” и „Черноморец” Бяла 
101783
Пламен Николов пред Дарик за плажния волейбол, ВК „Перун” и „Черноморец” Бяла 
  • Пламен Николов пред Дарик за плажния волейбол, ВК „Перун” и „Черноморец” Бяла 
Волейболният треньор Пламен Николов говори в интервю за спортното шоу по Дарик Варна за развитието и идеите си за плажния волейбол у нас, както и направи равносметка за представянето на волейболните клубове „Перун” и „Черноморец” Бяла през сезона, чиито треньор е той. 
Преди 3 дни стана ясно, че Пламен Николов ще бъде отговорен секретар на родната ни федерация по волейбол и ще отговаря за плажния волейбол у нас съвместно с Милко Багдасаров. Той има амбицията да заложи на едно по-различно начало на развитието на детско юношеския волейбол.
Междувременно Пламен Николов разкри в това интервю за предстоящ много силен турнир по плажен волейбол, който ще се проведе на 6 и 7 юли в Бяла.
„Турнирът се организира от Община Бяла съвместно с волейболния клуб „Черноморец” Бяла. Организира се за трети път. Посещаемостта и гледаемостта са много добри. Турнирът е свързан с развитието на туризма и спорта в града. Очаквам да се включат Мирослав Градинаров, Милен и Калоян, Сашка Зафирова, Диана Филипова. Ще има и двойки от Кърджали, както и такива от цялата страна. Турнирът ще стане доста интересен и оспорван”, каза Николов.
Той има желанието Варна да стане един стратегически център за развитието на плажния волейбол и е споделил това в разговор с кмета на Варна Иван Портних. След разговора е станало ясно, че е възможно във Варна да има заделена площ за плажни кортове, където да се развива професионално спортът плажен волейбол. 

Чуйте цялото интервю с Николов в приложения звуков файл.