/ Bulgaria beach soccer
Световната федерация по плажен футбол публикува годишната си ранглиста, като България записва ново най-добро постижение. Тимът ни вече има в актива си 161 точки, което му отрежда 59-а позиция в света от общо над 130 държави. "Лъвовете" са на 23-то място в Европа - постижение, което като точков актив сме нямали никога досега в историята. 

Успехът се дължи на силното представяне на страната ни в ЕВРОлигата това лято, където трикольорите регистрираха най-доброто класиране в историята си, завършвайки на шесто място в Дивизия "Б". Възпитаниците на Симеон Христов излязоха от предварителната си група след две победи срещу Дания с 10:5 и Андора с 8:1 и поражение от класния тим на Унгария с 3:8.

На финалите в Терачина (Италия) България показа много силна игра и по-нищо не отстъпваше на съперниците си, от които загуби първите си два двубоя - срещу Естония с 2:4 и Гърция с 3:4. В последния мач от групата България победи Румъния с 3:1 и стигна до мач за петото място в надпреварата, в който отстъпи драматично на Англия с 3:5.

Тази събота - 2 декември, националите ще закрият годината със стилен коктейл във Варна, на който ще присъстват играчи, ръководители и хора, свързани с тима.
Bulgaria Beach Soccer