/ снимка: БГНЕС, архив
Представяме ви мненията на треньора на "Левски Лукойл" Тити Папазов и на състезателя на тима Николай Стоянов след успеха срещу "Черно море Тича" (89-63):

Константин Папазов, старши треньор на „Левски Лукойл“:

"Ще започна с 2 неприятни новини, в които смятам, че от моята уста и смятам че съм някакъв авторитет в баскетбола в последните години. Първо за момчето което има нужда от помощ – медиите са магьосници, които влизат във всеки дом и помагат. Петър Христов заслужава, да живее, както и Самуил. Те са деца на българския баскетбол. За съжаление много станаха инициативите и това е от нещата, които може да направи българина. Второ – в този мач не бе важен толкова резултатът. През 2012 година при разговор с премиера го помолих да помогне на „Черно море“ , въпреки че във Варна съм най-освиркван и тук бе един от най-големите ми опоненти - Симеон Варчев. Варна е история на българския баскетбол и Варна има нужда да присъства на басетболната карта. За това искам да се обърна към всички институции, кмета на града Иван Портних, да откликнат на зова за помощ на клуба. Варненският клуб не е болен, но има нужда от подкрепа. От школата са излезли много състезатели. Само в „Левски Лукойл“ са трима, а има и още много по другите тимове в страната.  
Това мисля, че е по-важно, отколкото да правя анализ на мача. Има разлика в класите и логично спечелихме".

Николай Стоянов, състезател на "Левски Лукойл": 
"Изключително съм доволен от посрещането ми в залата. Не очаквах да ме изненадат за началото на мача. Благодарен съм на феновете, че ме помнят с добро. Като цяло сме доволни от победата. Това бе най-важното, което трябваше да постигнем. Бяхме в по-малък състав, а до последно не се знаеше дали Станимир Маринов ще играе. Но все пак се поздравихме с успех".
БК Черно море Тича