Кристиян Кръстев: Треньорът постоянно ни повтаря, че името "Черно море" задължава 
Кристиян Кръстев: Треньорът постоянно ни повтаря, че името "Черно море" задължава  / Добри Атанасов
Състезателят от младата гвардия на "Черно море Тича" Кристиян Кръстев все още няма 20 години. Ще ги навърши на 6-и ноември. Крехката му възраст не му пречи да играе със самочувствие редом до своите млади съотборници в мъжкия тим. Кристиян е роден в Плевен и започва първите си стъпки в баскетбола в местния "Спартак".Следва преминаване в тима на "Балкан", където прави дебют в мъжкия баскетбол едва 16 годишен и то точно срещу родния си тим. Високият 200 см баскетболист разказа в интервю и как се е озовал в настоящия си клуб:

"Баскетбол започнах да тернирам в Плевен, когато бях в 5-и клас. Когато станах 8-и клас заминах за Ботегвград и тогава започнах да тренирам много по-сериозно.Взеха ме в мъжкия отбор, когато бях още на 16 години.В мъжкия баскетбол дебютирах срещу "Спартак" в Плевен.

Играх и за родния си тим, след което не се разбрах с тях и трябваше да си намеря нов отбор. Чух се изпълнителния директор на "Черно море Тича" Борис Стгоянов и така се озовах тук. Тогава треньор беше Спас Натов.Харесаха ме, останах тук и нещата се получиха".

Запитан дали е изненаданл, че този сезон записа толкова игрови минути след едва 3 изминали кръга, той призна, че никой не е очаквал нещата да се развият така.   

Кирил Петров: Пред младите има бляскаво бъдеще

"Като цяло това за мен е един шанс, който досега не съм получавал. Опитвам се да се възползвам максимално от него, доколкото мога. Много ни помагат опитните състезатели, които все още не са картотекирани. Мотивират ни като ни говорят постоянно да играем освободено, да се раздаваме и самата игра ще ни възнагради. Яд ме е, че бяхме близо до победата срещу "Балкан", а не успяхме да я постигнем.

Бяхме на ръба. Да, важен е опитът, който получихме от този мач, но след двубоя имах сълзи в очите,затова че не успяхме да го вземем.От друга страна много се зарадвах на това как хората от публиката ни пляскаха, подкрепяха,... всички момчета от отбора слязоха долу при нас", каза още Кръстев.

На въпроса как Дарин Великов мотивира младите в отбора преди поредния важен мач Кристиян отвърна: "Казва ни, че самото име "Черно море" задължава. Повтаря ни, че отборът винаги е бил биткаджийски, с характер и никога не се предава.Ние се стараем да отговорим подобаващо с играта си на всичко това".