/ Добри Атанасов
Младата гвардия на „Черно море Тича“ изнесе много силен мач срещу „Балкан“  в събота вечер в 3-ия кръг на НБЛ. 

Заради забраната за картотекиране на новопривлечените състезатели, Дарин Великов в пореден мач трябваше да гласува доверие на голобрадите момчета, повечето от които за първи път този сезон се сблъскват с мъжкия баскетбол.

Срещу звездния тим на „Балкан“, който кръг по-рано се бе справил с „Лукойл“, излязоха  Явор Цанев, Цветан Савов, Александър Стойков, Мартин Стефанов, Кристиян Кръстев, Михаил Молдов, Александър Кръстев и Петър Христов, предвождани от единствените двама опитни в тима Веселин Георгиев и Венелин Христов. За този мач поради травма отсъства Мартин Коцев.

За един един човек  в публиката този мач бе още по-специален, тъй като той заедно с Владо Маринов -  Елвиса е личен треньор в юношеския тим до 19 години  на тези толкова млади състезатели.
Ето какво сподели за тях Кирил Петров:

"Морето" стартира подготовка за мача с "Витоша"

„Всички тези момчета са от юношеския ни отбор до 19 години. Двама от тях са родени през 2001-а, а останалите през  2000-а година.  Това показва, че пред тях има едно бляскаво бъдеще. Всичко зависи от труда, който положат и шанса, който ще получават за в бъдеще. При всички случаи, фактът, че играят сега в представителния тим е в техен плюс. Усещат атмосферата и класата, с която се играе мъжки баскетбол. Така имат едно наум как трябва да се работи и какво ги очаква за в бъдеще“. 

Вени Христов: Младите ще трупат опит в тези мачове

На въпроса, ако съвпаднат предстоящите мачове на юношите старша възраст като дни с тези на представителния тим, как ще се процедира с въпросните състезатели, Петров отговори: 
„В момента точно това се решава във федерацията. Да не съвпадат мачовете. Другите отбори също играят мъже А група, която е в неделя. Някой от тези момчета играят и в НБЛ. Така че вариант, който виждам аз, е мачовете вероятно да се играят през седмицата“.