Георги Илиев
Георги Илиев / Donbalon.eu
Георги Илиев: Винаги съм бил мъжкар и човек, който вярва в морала, честта и достйнството
101772
Георги Илиев: Винаги съм бил мъжкар и човек, който вярва в морала, честта и достйнството
  • Георги Илиев: Винаги съм бил мъжкар и човек, който вярва в морала, честта и достйнството
Вече бившият футболист и капитан на "Черно море" Георги Илиев потърси Дарик радио 20-ина дни след раздялата с родния клуб.

"Минаха около 20 дни, откакто се случиха тези събития. Няма и час от тогава, в който да не си мисля за това, което се случи. Колкото и тривиално да звучи, не ми е по-леко", сподели Илиев и внесе още подробности.

"След мача с "Левски" шефовете на отбора ни попитаха дали да се явим на детектор, което е доброволно. Естествено, че аз като капитан на отбора заявих, че ние сме момчета, които  няма какво да крием и естествено, че ще се явим на тоя детектор. След 10 дни, точно два дни преди мача с "Лудогорец" ни извикаха 6 човека и ни показаха 1 бял лист с един въпрос, на който пишеше, че сме излъгали.Аз видях бял лист с един въпрос с моя отговор "Не" и отсреща "Лъжа". Без печат, без подпис. Имаше един период в рамките 10-15 секунди, в който си мислех, че ни правят някаква скрита камера. Впоследствие разбрах, че те са сериозни. Поисках от тях да кажат какво, що, да извадят някакви доказателства. Те не пожелаха да го направят.

Впоследствие, знаете, че договорът ми изтичаше след 10 дни, и те решиха да не го подновяваме. Липса на доверие ли, не мога да кажа какви точно бяха думите, но това беше причината да не подновим договора... Не знам дали има човек, който да е стъпвал на стадиона и да трезвомислещ, да повярва в това. Трябва да си кръгъл глупак, за да повярваш, че аз след всичките тези години, през които съм бил на този стадион, след всичко, което съм дал и всичко, което съм взел, след всички тези емоции, които съм ги изпитал, свързан с "Черно море" ...и да ми го лепнат това петно отгоре. Чувствам се дълбоко унизен и омерзен от всичко, което се случи. Никой не даде някаква разумно обяснение на всички тези клюки, които се хвърлиха в медийното пространство. Болно ми е за тези фенове, които повярваха на тези неща, защото съм сигурен, че има и фенове, които вярват. Не зная как някой може да допуска , че аз мога да продам отбора..Как може да ме смятат за такъв долен и безскрупулен тип. Аз винаги съм бил мъжкар и човек, който вярва в тези ценности като морал, чест и достойнство?!"

Илиев разказа подробности и за втория детектор:

"Лично аз поисках втори детектор, защото ми се стори зверски нелогично 6 човека да лъжем. Те не поискаха. Ние сами организирахме този детектор. Намерихме в сряда софийска фирма, в която първият свободен час беше в петък. Много помия се изсипа и около този втори детектор. Какъв бил този номер 157 и как може да е бил на всичките. А това е номерът на поръчката, която ние сме направили като клиенти на фирмата. Имаше и други спекулации за булстата на фирмата. Всеки нормален човек може да влезе в търговския регистър и да провери дали има такава фирма, или няма. Аз не мисля, че водещото тук трябва да бъде първият или вторият детектор, нали трябваше да се извадят някакви доказателства, които уж са имали срещу нас?!". 

Георги Илиев заяви също че няма да спира с футболната си кариера. "Няма шанс да свърши по този начин футболната ми кариера на мен", каза халфът. Той не скри, че има предложения от четири клуба. 

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл