Дарин Великов
Дарин Великов / Добри Атанасов
Великов: Не искаме Иван Маринов да свири повече наши мачове
95760
Великов: Не искаме Иван Маринов да свири повече наши мачове
  • Великов: Не искаме Иван Маринов да свири повече наши мачове
Предлагаме ви мненията на треньорите на "Черно море Тича" и "Рилски спортист" след мача между двата отбора от 11-ия кръг на НБЛ:

Дарин Великов, треньор на „Черно море Тича“: Един много добър мач на „Черно море“. За първи път си позволявам да коментирам съдийството. Досега бях много търпелив.. Един от съдиите днес се гаври вече трети кръг с отбора на „Черно море“. Това е господин Иван Маринов, който повече, ако свири на нашия отбор, ще си преосмислим участието си в Лигата. Търпяхме го един мач, втори мач…Този човек повече не трябва да свири на „Черно море“. Другите отбори да си го взимат, да си го отглеждат, да си го развиват, а Самоков, ако искат да му дадат и жителство. Иначе съм изключително доволен от отбора ни, от старанието на момчетата. При едни реални обстоятелства нашият отбор щеше да победи. За мен беше важно, че ние играхме и момчетата се вложиха. Една загуба не е толкова фатална, но тя днес не зависеше от отбора ни. Такова безочливо нещо, толкова фаулове.. Ще извадим на видеозапис целия мач. Срещу нашия център се извършва кощунство в подкошието - държане, блъскане и нищо не се отсъждаше. В последните 2 минути отборът на „Рилски“ си изпълняваше само наказателни удари и нямаше нито един кош от игра. И всичко това е благодарение само на този човек, който дори и другите да се стараят, каквато и двойка да има с него, няма шанс да оцелеем. Този човек повече не трябва да ни свири мачове“.      

Людмил Хаджисотиров, треньор на „Рилски спортист“: „Беше много труден мач, какъвто и очаквахме. Днес ни липсваше Златин Георгиев, който е контузен. Затова казах на момчетата всеки да даде малко повече от себе си, за да компенсираме отсъствието му. Мисля, че играхме добре първата част в нападение, вкарахме доста. Втората част слабо в защита и в нападение, поради това равен резултатът, но в третата  и четвъртата играхме умно. Така спечелихме и двете части, и закономерно победихме. Това е важна победа за нас, тъй като във Варна се играе трудно всеки път“.