/ БК Черно море Тича
„Черно море Тича“ посреща „Рилски спортист“ в 20 кръг от НБЛ. Двубоят във Варна е на 18 март от 18,30 часа в зала „Христо Борисов“. В предишният кръг варненци показаха слаба игра и логично бяха надиграни от „Левски Лукойл“. Седмица по-късно „моряците“ искат да покажат, че това е било моментно състояние и успешно да се противопоставят на новия носител на Купата на България.
„Не сме забравили загубата, защото трябваше да си извадим поуки от този двубой – заяви плеймейкърът на тима Цветослав Острев. – Изиграхме много лош мач. Надявам се, срещу „Рилски спортист“, който също е един от фаворитите за титлата, да не изглеждаме така, както  срещу „сините“. Направихме си генералните изводи и да не допускаме елементарни грешки.“
В двубоя срещу „Левски Лукойл“ играчите на „Черно море Тича“ имаха много слаба успеваемост при стрелба от далечно разстояние. „Моряците“ реализираха само 5 тройки от 25 опита. „Стрелбата от разстояние е нещо, което трудно можеш да предвидиш – коментира Острев. – Колкото и да работиш, на мача не се получава, защото до голяма степен това е психика. Тренираме всички елементи всяка седмица, но има моменти когато каквото и да направиш. Най-добрите ни реализатори от тройката Веселин Георгиев и Николай Грозев имаха много малко тренировки. Веско не бе играл месец, докато Ники пропусна срещите от януари насам. Така че пропуските им са обясними и бе нормално да не са в оптимална форма. Но това не ни оправдава. Наистина процента ни на успеваемост бе трагичен.  
На Острев, който е сред най-опитните играчи в състава на „Черно море Тича“,  му се налага през по-голямата част от сезона да играе средно по 30 минути на мач. „Обстоятелствата наложиха да съм повече време на терена – сподели Острев. – Още преди началото на сезона ни съпътстват много проблеми, а в момента на моята позиция няма равностоен заместник. Димитър Илиев се включи добре, но и на него му трябва повече време да се адаптира както към отбора, така и към по-твърдата и физическа игра, която се играе в НБЛ. Мартин Коцев също не е заякнал физически и това налага аз да играя повече минути във всяка една среща. Това не е много добре, защото няма как постоянно да съм перфектен и трудно мога да помогна постоянно в двете фази на играта.“
Срещу „моряците“ най-вероятно няма да играе контузения Йордан Бозов. „Разбира се, че това за нас ще е голям плюс – заяви Острев. – Той е най-добрият играч в последните няколко години и го доказва всеки сезон. Въпреки това „Рилски спортист“ въобще не става по-слаб отбор. Постигнаха нова победа в Балканската лига и то без Бозов. Има кой да го замести – Златин Георгиев, Мартин Маринов. Но ние гледаме нашите силни страни и се надяваме този път да зарадваме публиката, която въпреки слабата ни игра преди дни отново ни подкрепяше до последно“.
БК Черно море Тича