Черно море Тича – Левски Лукойл  79:81 (19:23, 14:23, 19:18, 27:17) 
Черно море Тича – Левски Лукойл  79:81 (19:23, 14:23, 19:18, 27:17)  / LAP.bg
Черно море Тича – Левски Лукойл  79:81 (19:23, 14:23, 19:18, 27:17) 
„Левски Лукойл“ очаквано спечели и вторият мач от ¼-финалната плейофна серия срещу „Черно море Тича“. Изненадващо бе, че лидерът след редовният сезон изтръгна успеха в заключителните секунди, въпреки че не позволи на домакините да не поведат нито един път в мача. 
Преди началото на двубоя генералният мениджър на НБЛ Лили Борисова връчи на тежкото крило на „Черно море Тича” Симеон Илиев наградата за най-много спечелени борби в редовния сезон.
Още в първите минути баскетболистите на „Левски Лукойл“ наложиха бърза игра. Варненци трудно успяваха да се противопоставят в защита, но в този мач стрелбата им от далечно разстояние потръгна. Кристиян Кръстев задържа моряците близо до противника, като дори успя да изравни резултата в седмата минута – 16:16.
Възпитаниците на Дарин Великов даваха всичко от себе си в тези минут да не позволят наов аванс на „Левски Лукойл“, но тройка на Асен Великов и бърза атака на Павлин Иванов даде аванс от 9 точки за гостите – 23:32. Омар Гудул обра овациите на публиката след като направи алейуп забивка с 2 ръце, след отличен пас на Иванов. До края на втората четвърт „сините“ затвърдиха преднината си, най вече заради спечелените топки вподкошието на „Черно море Тича“ – 33:46.
След почивката нямаше голяма промяна в играта на двата отбора. „Моряците“ разчитаха повече на стрелба от далечно разстояние, а „Левски Лукойл“ доминиташе в подкошието. Отличен в тези минути бе Цветослав Острев, който дирижираше отлично атаката на „Черно море Тича“.
Последните 10 минути стартираха с тройка на Илиев и варненци намалиха пасива си под 10 точки. Това стресна „сините“ и които заиграха по агресивн в защита и накараха домакините да сгрешат на два пъти и да върнат аванс от 15 точки  - 56:71. Играчите на „Левски“ прецениха че са пречупили домакините и това им изигра лоша шега. Серия от 8 поредни точки върнаха интригата в мача. Тогава от играта за 5 лични нарушения напусна Велислав Гълъбов, който в последните минути се справяше отлично срещу Клентън и остави центъра на гостите да няма сериозно противодействие в подкошието. 
Илиев напомни за най-добрите си игри и след две успешни атаки и тройка на Николай Грозев зрителите в зала „Христо Борисов“ предусещаха че може да стане чудо - 71:74.  В последните две минути Николай Стоянов и Неманя Милошевич се нагърбиха с атаките на „Левски Лукой“  и успяха да донесат победата, въпреки отчаяните  опите на „Черно море Тича“ да вкара плейофната серия в трети мач – 79:81  за „Левски Лукойл“.
БК Черно море Тича