Лот Лориен пускат новия албум напролет
Лот Лориен пускат новия албум напролет / lot-lorien.com

Новият албум на популярната варненска формация Лот Лориен се очаква да види бял свят тази пролет. Вече са почти готови 10 композиции от планираните 11. Последната ще бъде записана в близките дни, разкриха музикантите пред Дарик.

Варненската формация няма да изневери на специфичния си стил, като новата им продукция отново ще предложи на феновете богато инструментално разнообразие и фолклорни обработки. Новото при „варненските елфи", както ги наричат в родния им град, e звученето. Цигулката е заменена от акордеона на виртуозния Йордан Данев. Освен като музикант, Данев се оказва много ценно попълнение и като композитор и аранжор.

Нов е и гласът на групата. Тя се казва Гергана Великова и само след месец ще стане на 18. Гергана е от Добрич и е възпитаник на популярното местно студио за поп-рок певци "Сарандев".

Като гост-музикант в новата продукция на „варненските елфи" отново ще се включи руският музикант и композитор Роман Столяр. Цигулката не е забравена, като освен струнни, в новите песни на Лот Лориен ще звучат и духови инструменти.

Все още се обмисля името на албума. Чрез конкурс сред феновете ще бъде избрана обложката. Крайният срок за изпращане на идейните проекти е 15 февруари. Представа за новото звучене на Лот Лориен се добива чрез качените на сайта им два нови клипа, както и от микса със сурови семпли от албума, Спечелилият проект ще бъде обявен на голям купон с групата.

На 14-и февруари Лот Лориен ще отбележат своя 14-и рожден ден. Групата е създадена през 1996 година. Две години по-късно обаче започват първите им сериозни изяви. На 14-и февруари 1998 година е първият им самостоятелен концерт във Варна и това се превръща в рождена дата на групата. Традицията на този ден Лот Лориен да правят голям концерт тази година няма да бъде спазена. Концерт ще има, но той ще се случи след като бъде завършена работата по новия албум.

Името Лот Лориен е заимствано от творчеството на английския писател Джон Р. Толкин. Лотлориен е вълшебното горско царство на елфите Галадрими, където времето сякаш е спряло и всеки попаднал там пътник забравя за грижите си и надвисналите заплахи.