Куп изненади за децата на Варна за техния празник
Куп изненади за децата на Варна за техния празник / DarikNews.bg

Община Варна организира редица изненади за децата в морската столица по случай техния празник. В 10 ч. в зоокъта ще се проведе награждаване на победителите в конкурса „Детското лого на Варна -кандидат за европейска културна столица 2019“, като част от детски празник с музикална програма, огромна торта и томбола от билети с много награди. В същия час ветроходът "Роял Хелена" ще пътешества по море за децата от вокален състав „Сребърни звънчета” при ОДК – Варна и възпитаници на дом „Княгиня Надежда”. Тръгването е от Морска гара. Пак от 10 часа децата на Варна ще имат възможност да се качат в истински балон и да видят града отвисоко. Атракционът, който ще бъде разположен на входа на Морската градина, включва полет на 10 метра височина.

В 11 часа ще се проведат спортни занимания, игри и рисунки на асфалт, посветени на Международния ден на детето с участието на деца и младежи от ромската общност. Мястото е площад „Черешово топче”, зад училище „Св. Иван Рилски”. В същия час е награждаването на лауреатите в Третия национален конкурс за детска и компютърна рисунка „ПриказкиТЕ” на сцена „Раковина” в Морската градина.

За 11 часа е планирано и безплатно ледено шоу. Зрителите ще имат възможност да се насладят на изпълненията на състезателите по фигурно пързаляне и отбора по хокей на лед „Морските дракони“ на ледената пързалка в ОСРК "Младост".

В 12.30 ч.в Летния театър ще се проведе благотворителен концерт, част от Пета благотворителна кампания за набиране на средства за децатах и семействата на загинали и инвалидизирани служители от структурите на ОД на МВР.

От 16.30 часа ще бъде отбелязан Международният ден на детето с участието на деца от различни етнически групи. Тържеството ще се проведе в Концертната зала на Младежкия дом.