Косенето на тревата напредва, в някои райони обработват повторно
Косенето на тревата напредва, в някои райони обработват повторно / DarikNews.bg, архив

Окосяването на тревните площи във варненските райони е на финалната си права, показа проверка на Дарик. Кметовете по места увериха, че имат достатъчно техника и за момента се справят с добри темпове с косенето.

Във „Владиславово“ то ще бъде извършено на два етапа, заяви районният кмет Неделчо Михайлов. Първият ще обхване целия район и ще продължи до около 20 юни. Вторият ще започне веднага след първия заради бързия растеж на тревата.

Работата по косене на тревата напредва и в „Младост“, увери кметът  Христо Христов. От над 1800 декара са окосени 650. Закупени са четири нови машини, назначават се допълнително работници и до 20-ти юни площите ще бъдат окосени.

В район „Одесос“ косенето вече е приключило и дори е направено повторно обработване на площите, посочи кметът Георги Недев. Там зеленината е 370 декара. Всичко е окосено по един път, а 100 декара – повторно.

До около седмица ще приключи и подрязването на тревата в „Приморски“, счита районният кмет Петя Проданова. От общо 950 декара за косене са останали около 200, като при 250 декара има повторно обработване.