Клуб Адреналин счупи рекорда си за масови бънджи скокове
Клуб Адреналин счупи рекорда си за масови бънджи скокове / netinfo
Варненският клуб “Адреналин” подобри собствения си рекорд за масови бънджи скокове само за едно денонощие. Рекордът бе счупен във Велико Търново миналия уикенд.

Средно по един скок с бънджи на всеки три минути - такъв рекорд поставиха търсачите на силни усещания през уикенда. Мястото, от което скачаха, беше Стамболовият мост в старата столица.

Първият рекорд за най-много скокове за денонощие клуб “Адреналин” поставя през 2002 година. Постижението тогава е 310 скока за 24 часа. Оттогава насам всяка година постижението се подобрява, за да достигне цифрата от 434 скока през последния уикенд. За съжаление, този рекорд няма да влезе в Книгата на Гинес, въпреки че за втори път управителят на клуб “Адреналин” Росен Касабов пише писма за постиженията.

Попаднали или не в Книгата за рекордите на Гинес, ентусиастите от клуба не се отказват и продължават напред. Екстремните спортове намират място и в борбата с наркоманията. Клуб “Адреналин” участва в съвместен проект с Община Варна, който минава под мотото “Адреналин вместо дрога”.

Спортният календар на клуб “Адреналин” за 2007 година включва още височинен парашутен скок от топловъздушен балон през юни в Казанлък, състезание по парапланеризъм за доцелно кацане пак през юни в курортен комплекс Албена, както и много бънджи скокове през лятото на Клисура и Витиня. Варненци ще могат да скачат от Аспарухов мост всеки ден от 1 юни до средата на септември.