Изправят пред съда шофьор, убил по непредпазливост жена в катастрофа
Изправят пред съда шофьор, убил по непредпазливост жена в катастрофа / DarikNews.bg, архив

Окръжната прокуратура във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 29-годишния Росен В. от село Константиново, който причинил смърт по непредпазливост в катастрофа.

На 10 август 2015 г., на пътя между Варна и Белослав, подсъдимият управлявал товарен автомобил „Мерцедес спринтер“. Мъжът шофирал със скорост над 100 км в час, въпреки регламентираната скорост от 90 км  извън населени места. По време на движението си Росен В. настигнал движещата се преди него кола „Рено клио“, управлявана от Т.П. В този участък от пътя имало забрана за изпреварване и наличие на непрекъсната разделителна линия между двете ленти, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Подсъдимият предприел изпреварване, като навлязъл в лентата за насрещно движещи се коли. В същото време водачката на лекия автомобил решила да направи ляв завой, за да паркира пред магазин, като подала ляв пътепоказател. Изпреварващият товарен „Мерцедес“   ударил в задната лява врата „Рено“-то и се приплъзнал към предната врата на лекия автомобил. Последвало влачене на колата на жената, докато двата автомобила не се спрели до оградата на частен дом. От удара пострадалата Т.П. загинала на място.

Предстои делото срещу 29-годишния Росен В. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.