Излъчиха номинации за награда Варна за високи културни постижения
Излъчиха номинации за награда Варна за високи културни постижения / БАН

Людмил Михайлов Ангелов е номиниран за голямата награда „Варна” за тази година. Решението е взето на заседание на общинската комисия по култура от журито за присъждане на отличието. Ангелов е номиниран за цялостно творчество и изключителен принос за музикалната култура на Варна.

Номинациите в категория „Литература” са за Валерий Димитров Пощаров – за написване и издаване на монография, посветена на творчеството на Христо Каварналиев, за преводача Станчо Вълчев Станев – за художествен превод от китайски на български език и принос към духовното развитие на града и за Георги Николов Бeрбенков – за издадените му книги през 2014 г.

Васил Николаев Василев и Ангел Неделчев Ненов са номинираните в раздел „Изобразителни изкуства”, а за „Театър” – екипите на Кукления и Драматичния театър съответно за спектакъла „Мълчаливи предания” с режисьор Боян Иванов и за „Свекърва” от Антон Страшимиров, режисьор Стоян Радев – Гек.

В раздел „Музика” са номинирани Атанас Николов Илиев - композитор и диригент, за съхраняването и пропагандирането на фолклорното богатство на Варненския край, както и Хорът на варненските момчета и младежи при Хорова школа „Морски звуци”.

Екипът на Държавна опера - ТМПЦ Варна, реализирал балетен спектакъл „CARMEN DANCE“, е номиниран за награда „Варна” в раздел „Танц”.