Илия Илиев: Ще търсим причините за провала на стачката във Варна
Илия Илиев: Ще търсим причините за провала на стачката във Варна / Sofia Photo Agency, архив

Стачката във Варна се провали, призна синдикалният лидер на КНСБ в морската столица Илия Илиев. „След като влаковете са тръгнали, това означава, че стачката не е станала”, бяха думите на Илиев. Той изтъкна, че ще анализират причините за провала на днешния протест.

На въпрос какво ще се случи утре, синдикалният лидер отговори, че стачката е безсрочна и тя не може да се прекрати без преговори и подписване на споразумение. „Ако утре влаковете във Варна тръгнат, значи във Варна няма стачка и вече ще търсим какви са  причините. Не мога да ви кажа дали в петък влаковете ще потеглят от Варна. Ако от днес съдим за утре, влаковете ще тръгнат, но хората като преспят, могат да решат нещо друго”, коментира Илия Илиев.

На територията на Варненска област днес няма нито един спрян влак. „В Горна Оряховица има стачка, в София също, така че възможно е някои от влаковете от Варна да са прекарали няколко часа по гарите”, каза още синдикалният лидер.

Композициите се движат почти празни, тъй като заради обявената стачка повечето пътници са предпочели алтернативен транспорт. Влакът за Русе в 9.15 часа тръгна само с един пътник.

На гарата във Варна тази сутрин дойдоха 100-ина души, солидарни с работещите в БДЖ.