Христо Бозов иска касиране на изборите за кмет
Христо Бозов иска касиране на изборите за кмет / БГНЕС

Доц. Христо Бозов е депозирал жалба до Административен съд – Варна за касиране на изборните резултати за частичният местен вот за кмет на град Варна, гласи съобщение от щаба на независимия кандидат за кмет, подкрепен от БСП.

Жалбата е свързана с установени редица нарушения, сгрешени протоколи и представяне на неистинни документи, което инициира искане за касиране на изборите, се казва още в съобщението от щаба на Христо Бозов, откъдето посочват като основателна причина за анулиране на вота откритите отворени чували с бюлетини при тяхното предаване в изборната нощ.

От щаба на Бозов изтъкват и друга причина за желанието си за касиране на изборите. Според съобщението, разпратено до медиите тази вечер, са били разпространени много, включително и в деня за размисъл (събота - 06.07.), агитационни материали и билбордове със съдържание, което злепоставяло кандидата и уронвало неговия авторитет.

Подаването на жалба от щаба на доц. Бозов за касиране на вота се случва часове след клетвата на новоизбрания кмет на Варна Иван Портних и официалното му встъпване в длъжност.