Хрисимир Димитров: Благодаря на Варчев, че ме покани отново след 11 години
Хрисимир Димитров: Благодаря на Варчев, че ме покани отново след 11 години / gong

Ръководството на БК Евроинс "Черно море” представи официално днес новото попълнение на отбора-бившия състезател на Спартак Пл Хрисимир Димитров. На пресконференцията освен състезателя присъстваха още замистник-председателят на клуба Сиеон Варчев, изпълнителният директор Борислав Ташев, както и старши триньорът Даниел Димитров


Симеон Варчев: “4-ти февруари е успешен ден за нашия клуб. Успяхме да привлечем в редиците на нашия тим един от най-добрите български баскетболисти. С Хрисимир Димитров отборът на Евроинс Черно море ще стане по-хомогенен и по-силен.”

Заместник-председателят на клуба подари на Хриси Димитров специален плакет на ДКС с пожелание да спечели поне 2 медала”. По отношение постъпката на Ерик Уеб, който избяга от варненския клуб Варчев заяви, че ще бъде заведен съдебен иск.

Хрисимир Димитров: “Благодаря на ръководството на варненския клуб за изявеното желание да играя в отбора. Преди 11 години г-н Варчев ме покани да премина в Черно море, но тогава поради ред причини отказах. Благодаря му, че 11 години по-късно той отправи второ предложение към мен, което сега приех. Мога да обещая, че ще направя всичко възможно да се спечели максимума през този и следващия сезон. Не е тайна, че имах оферта и от Левски. Това, което надделя в избора ми е, че предвид опита ми бих бил много по-полезен с помощта си младите и талантливи играчи във варненския клуб. Ако бях приел да отида в Левски сигурно нямаше да се разчита толкова на мен, тъй като философията при “сините” е може би по-различна”.

Даниел Димитров: ”Благодаря на усилията на ръководството да привлече Хрисимир. Познавам го много добре. В негово лице имаме един истински професионалист и трудолюбив човек. Той ще е от сериозна полза на тима не само с опита си, но и с духа и характера на победител”.