ГЕРБ в жалба до ОИК: Седем автомобила извозват избиратели в Каменар
ГЕРБ в жалба до ОИК: Седем автомобила извозват избиратели в Каменар / Дарик Варна

Списък със седем автомобила, извозващи избиратели от и към секции с номера 370 и 450 на територията на с. Каменар, са описани в сигнал на ГЕРБ - Варна до Общинската избирателна комисия, с копия до Второ РПУ и Централната избирателна комисия.

Шест от автомобилите са с варненска регистрация, а един - с добричка. Според подадените данни това са сив микробус „Фолскваген", червено „БМВ", „Опел Астра" - цвят бордо, червен „Опел Корса", червен „Опел Вектра", синьо „Рено 19" и син „Фолскваген Голф". В сигнала са описани и регистрационните номера на колите.

От ГЕРБ - Варна настояват за незабавна проверка на посочената информация.

По-рано от същата партия внесоха в ОИК няколко жалби за незаконна агитация. Според партията има нарушаване на Изборния кодекс заради агитационна дейност в полза на подкрепения от БСП кандидат доц. Христо Бозов. В единия от сигналите се казва, че представител на ДПС е агитирал избирателите да гласуват за лекаря. Това се е случило на територията на ОУ „Патриарх Евтимий" в район „Вл. Варненчик".

Също във „Владиславово", до бл. 407, е разположена барака, облепена с агитационни материали на доц. Бозов. Според очевидци край нея се е извършвала агитация на гласоподаватели, които са били извозвани с черен мерцедес с варненска регистрация до избирателни секции.

Третият сигнал е от район „Одесос", до читалище „Христо Ботев". „Имаме информация от варненци, че там се извършва агитация в полза на кандидата Христо Бозов, което е нарушение на Изборния кодекс", изтъкна административният секретар на ГЕРБ - Варна, Павел Христов.