Добромир Джиков: Абсолютната власт е безконтролна - нужна е алтернатива
Добромир Джиков: Абсолютната власт е безконтролна - нужна е алтернатива / netinfo

"Абсолютната власт - тази на една партия или една личност е безконтролна. Затова е нужна алтернатива." Това каза  при закриването на кампанията на Граждански експертен център (ГЕЦ) водачът на листата за общински съветници Добромир Джиков. "За да не допуснем отново безконтролност, избирателната активност трябва да е висока. Хората трябва да заявят своята гражданска позиция в неделя, защото от това зависи бъдещето на Варна", смята Джиков.

„Разбира се, че ще се радваме варненци да изберат листата с №31 в бюлетината, защото ще са забелязали, че ние сме гражданският контрол и гарант за прозрачност. Ние ще бъдем техните очи и уши в местния парламент, защото доказахме, че го можем. Но и да не ни припознаят, нека обмислят добре преди да дадат гласа си. Искат ли още от същото? Едни и същи хора десетилетия да взимат решенията за града, по необясним начин и след неясни сделки. Казвам - не, благодаря!“, категоричен бе водачът на гражданската листа на Варна. Той още веднъж припомни, че листата на ГЕЦ е съставена изцяло на експертен принцип и над нея не тегнат никакви партийни догми. За решенията на градските проблеми не трябват политически конгреси, а конкретна работа,  допълни водачът на листата на ГЕЦ.

„Виждате сред нас млади и енергични хора, които могат да променят развитието на града. Във всяка листа има такива, но разликата е, че при нас всеки от кандидатите идва със съответната експертиза“, каза още  Добромир Джиков. Според него основните неща, които ще променят града са контролът и прозрачността, защото каквото и решение да се вземе, ако това става пред обществеността, няма как да бъде погрешно.

„Като представител на гражданското общество не мога да не призова варненци да гласуват и на референдума. Нашето общество страда от липсата на доверие в институциите, не без основание, но само ние можем да променим това. Единственият начин е повече ангажираност на гражданите към обществените проблеми. А няма по-ярък пример за това от един референдум. Така че без значение коя позиция ще подкрепите, направете го, защото само така вашият глас ще има значение“, допълни Добромир Джиков.