Десет ученици поемат управлението на Варна
Десет ученици поемат управлението на Варна / Дарик Варна, архив

Десет ученици от търговската и гимназията по икономика ще имат възможност да изкарат един работен ден в Община Варна в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“. Проявата се организира за четиринадесета поредна година от фондация “Джуниър Ачийвмънт България” под патронажа на кмета Иван Портних.

Начело на Варна ще застане възпитаникът на търговската гимназия "Г. С. Раковски" Десислав Михайлов. Миналогодишният младежки кмет – ученикът Филип Янев,  сега е одобрен да бъде съветник за един ден на президента на Република България.

Точно в 9 ч. учениците ще заемат местата на кмета, на зам.-кметовете, на секретаря, на директорите на дирекции „Образование, младежки дейности и спорт“ и „Канцелария на кмета“, както и на председателя на Общинския съвет.

Инициативата „Мениджър за един ден“ ще се проведе и в Областната управа, Административния съд, Пристанище Варна, Районен съд, Варненска търговско-индустриална камара, частен медицински център, кметство Одесос, НАП Варна и други стопански структури, заявили участие.