Дари книжка! Зарадвай болно дете!“ - в събота и неделя до Летния театър
Дари книжка! Зарадвай болно дете!“ - в събота и неделя до Летния театър / Sofia photo agency, архив

В събота и неделя от 10 до 18 часа до Летния театър в Морската градина на специално брандиран кът ще се проведе благотворителна кампания за събиране на детски книжки в полза на Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина" - Варна.

Акцията ще премине под надслов „Приказни усмивки" - „Дари книжка! Зарадвай болно дете!" и е част от дейностите в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата в страната с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки - „Приказки без край".

Националната инициатива „Приказка без край" се реализира в България от ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

Повече информация за Националната инициатива „Приказки без край", отражението на аниматорската програма върху болните деца и резултатите от дарителската акция ще бъде представена на 18 юли в двора на болница „Св. Марина". От 11 до 13 часа, на специално детско празненство, с много игри и забавления в компанията на актьорите Димитър Рачков и Бате Енчо, ще се състои кулминацията на благотворителната инициатива. По време на празника всеки желаещ ще има възможността и лично да връчи своята книжка за децата в лечебното заведение.

Организатори на националната инициатива „Приказки без край" са GSK Consumer Healthcare и GSK Pharmaceutical с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Благотворителната акция „Приказни усмивки - Дари книжка! Зарадвай болно дете!" се реализира със съдействието на Община Варна и Международна младежка камара - Варна (JCI-Варна).