/ dariknews.bg, архив
Проверява водите на река Главница за замърсяване с нефтопродукти след инцидента
Тежък пътен инцидент с цистерна е станал вчера следобед на пътя Провадия – Айтос, в близост до разклона за с. Комарево, съобщиха от варненската полиция.
 
Малко след 17,00 часа водачът на товарната машина загубил контрол над возилото и се преобърнал, при което полуремаркето ударило движещ се насреща микробус.
 
Вследствие на инцидента цистерната е напълно изгоряла. Пламналата машина е била гасена от три противопожарни екипа. 

На място е починал водачът. Все още се изяснява неговата самоличност, както и данните за товарния автомобил.

Леко ранени са шофьорът на микробуса и негов спътник. 
 
Басейнова дирекция „Черноморски район“ проверява водите на река Главница за замърсяване с нефтопродукти след вчерашната катастрофа с цистерна на пътя Провадия-Айтос. След обход на района на инцидента са констатирани изгорели треви на около 50 метра по дигата на реката и надолу по течението, не е наблюдавана опалисценция по повърхността на водата от замърсяване с нефтопродукти и промяна в цвета и мириса й.
 
Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда е взела  три проби от река Главница -  при мостовете за селата Комарево и Бозвелийско и по пътя Провадия-Айтос.  От изследваните на място показатели са отчетени pH, разтворен кислород и наситеност на кислород. Съгласно Наредбата за характеризиране на повърхностните води резултатите показват, че няма замърсяване на водата. Очакват се резултатите по всички заложени показатели, сред които бензен и полициклени ароматни въглеводороди. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК