Чистката на бараките по Дрин била отмъщение, твърди търговец
Чистката на бараките по Дрин била отмъщение, твърди търговец / netinfo

“Пазари” е най-мафиотската фирма във Варна, тъй като действа чрез измамни схеми. Това твърди Кънчо Бонев, зам.-председател на Обединено гражданско сдружение, защитаващо търговците на пазарите Централен и Чаталджа. Преди месец наемателите на търговски обекти на улиците “Пискюлиев” и “Дрин” са сключили договори за 3 месеца с общинската фирма „Пазари” и са внесли депозити. Преди това са се споразумели кметската заповед от април за премахване на бараките да бъде отложена за септември. Прокуристът на общинската фирма Владимир Михалчев е бил наясно, че тази уговорка няма да се изпълни, но въпреки това е подвел търговците да подпишат контрактите, за да им вземе парите, твърди Бонев. Така, според него, над 100 наематели на бараки ще останат без работа през активния летен сезон, въпреки че са предплатили и са заредили стока за хиляди евро.

От вчера павилионите по двете улици се разрушават, а служител на “Пазари” убеждава търговците, че има алтернативи за тях, за да не протестират, посочи Кънчо Бонев. Той твърди, че за да бъде потушен бунтът на наемателите, най-активните от тях са привиквани от ръководството на общинската фирма, която им е обещала да ги устрои за в бъдеще. Тези, които вчера най-много протестираха, днес вече сами си бутат бараките, коментира той. Според Бонев скоростното премахване на павилионите е акт на отмъщение спрямо търговците, които открито са заявили подкрепата си за партия ГЕРБ преди изборите.
Сезирали сме ДАНС за всички престъпления, които се вършат от борда на директорите на “Пазари” и очакваме проверка по сигнала си, каза още Кънчо Бонев. На срещата си с медиите той не беше придружен от нито един засегнат търговец. Обяснението бе, че наемателите се страхуват за обектите си и затова са останали да ги пазят.

Заради готвените от Общината промени в организацията на движение по ул.”Дрин” предстои да бъдат премахнати около 100 бараки. Промените предвиждат "Дрин" да бъде отворена за автомобили в района на пазара, като ще стане еднопосочна в посока бул."Владислав". В обратната посока към ул."Кракра" ще се минава по ул."Бенковски", която също ще стане изцяло еднопосочна, припомня Дарик.