/ НБЛ
Ямбол продължава отличната си поредица от победи, като записа пети успех в последните си 7 мача - 105:65 срещу Черно море Тича, съобщава bgbasket.com. Така и на теория Ямбол си осигури минимум седма позиция в НБЛ, като за едва за трети път вкара над 100 точки.
 
Баскетбол: С 91:74, Спартак победи гостите си от Варна - Черно море-Тича

Отсъствието на Станислав Говедаров не се усети за домакините. Черно море пристигна в зала "Диана" без Кристиян Кръстев, а Веселин Георгиев не се появи в игра. Ямбол не остави никакво време за Черно море да влезе в мача и още в първата част на практика се подсигури с преднина от 19 точки.

До почивката домакините вече имаха аванс от 56:29, с фантастичен процент за 2 точки - 82, и 36 точки в подкошието. Фрапантна бе и разликата в борбите - 30 срещу едва 9 за Черно море. Играта на малкото опитни в състава на варненци не спореше, затова с добрите си изяви успяха да изпъкнат тийнейджърите - Мартин Стефанов, Александър Стойков и Александър Кръстев.
 
За Ямбол също повече минути получиха Александър Матушев и Десислав Георгиев. Стилиян Иванов, който игра с Шумен и двоен лиценз в А група миналата седмица, бе в групата, но единствен не влезе в игра. Второто полувреме бе почти протоколно и послужи на ЛаРон Смит да си попълни добре статистиката. Ямбол взе над двойно повече борби от съперника, като Смит овладя внушителните 21 (12 в нападение!).
 
Центърът добави и 24 точки на сметката си, Евгени Иванов реализира 19, Айзея Уилямс - 16, а Александър Матушев - 14. За Черно море с 21 приключи Мартин Стефанов, с 13 - Александър Кръстев, а с 12 - Александър Стойков.
bgbasket.com