БСП пуска бивши и настоящи кметове за местния вот
БСП пуска бивши и настоящи кметове за местния вот / netinfo
Досегашните кметове на Провадия, Ветрино и Долни чифлик са кандидатите на БСП за кметове в трите Варненски общини. Това съобщи председателят на Областния съвет на БСП Петър Димитров.

Марин Георгиев, Димитър Димитров и Борислав Натов ще бъдат подкрепени от червените за нов мандат.

За кмет на Суворово БСП ще подкрепи Павлин Параскевов, бивш кмет на общината. Екскметът на Вълчи дол Васил Василев пък е кандидатът за кмет там.

За кметския стол в Аксаково и Белослав ще бъдат подкрепени независимите кандидати Юлиян Митев и Милко Тодоров.

През следващата седмица ще бъде обявена кметската кандидатура на БСП за Бяла. До дни ще бъде огласена и листата с кандидати за общински съветници във Варна.

Най-важната цел пред БСП на предстоящите местни избори във Варненска област ще бъде избирането на подкрепен от тях кмет на Варна, заяви Петър Димитров. Още през август червените обявиха, че застават зад кандидатурата на настоящия кмет на морската столица Кирил Йорданов, който ще се кандидатира за трети мандат като независим кандидат.

От БСП обявиха и кандидатите си за общински съветници по общини. Листите се съставени от 10 до 21 кандидати, като най-многобройна е листата в Долни чифлик, а най-малобройна – тази в Суворово. Във Варна води Борислав Гуцанов, в Аксаково – Георги Борисов, а в Девня – бившата кметица Ели Иванова.