„Бригада” от Каменар остави джип на трупчета
„Бригада” от Каменар остави джип на трупчета / sxc.hu, архив

Четирима мъже от близкото до Варна село Каменар бяха осъдени за кражба на автомобилни гуми с джанти, съобщиха от пресслужбата на Районния съд.

На 27 февруари четиримата задигнали 2 гуми с оригинални алуминиеви джанти от паркиран в квартал „Левски" джип. Акцията била проведена през нощта, а за кражбата били използвани ключ за гуми и хидравличен крик.

След като в пункт за продажба на лотарийни билети проиграли всичките си пари, четиримата мъже решили да си възстановят загубите като извършат кражба на гуми от някой автомобил. Забелязали паркиран на по-тъмно място между блоковете в квартала джип, като веднага започнали да демонтират една от задните гуми. При свалянето на втората обаче апашите били забелязани от гражданин на балкон, който веднага сигнализирал на телефон 112. Пристигналият полицейски екип засякъл тримата на местопроизшествието с откраднатата вещ.

Откраднатото е оценено на 800 лева. Към момента имуществените щети са възстановени на потърпевшия собственик.

34-годишният Яни Й., 21-годишният Иван П. и 20-годишният. Венцислав П., които са с чисто съдебно минало досега, получиха по 4 месеца условно наказание, с 3 години изпитателен срок. 37-годишният Петър М., който има предходна съдимост, ще изтърпи наказанието си от 6 месеца лишаване от свобода в затвор, при първоначален строг режим, реши Районният съд.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.