Благотворителен кулинарен базар в помощ на Никола Сархачев, с диагноза Детска церебрална парализа (ДЦП), ще се проведе този уикенд във Варна. 14-годишното момче има нужда от средства за скъпоструваща операция в САЩ, които са непосилни за семейството му.   

Всички са добре дошли на 13 и 14 април от 12.00 до 16.00 часа в Социалната чайна на ул. „Преслав“ № 53. На базара ще се предлагат различни сладки и солени изкушения.

„Каним всички, които обичат да готвят! Каним всички, които обичат да похапват! Каним всички, които имат добри сърца и желание да се присъединят към нас и каузата ни“, написа семейството на Ники във Фейсбук. 

Никола вече 14 години води борба с диагнозата ДЦП, спастичен тип, поставена му на 8-месечна възраст. За него и близките му ДЦП е живот-борба с последиците от нея и ограниченията, които налага на тялото на детето.

Ежедневен стречинг, физиотерапия, логопед, плуване, хипотерапия, ботокс, мекотъканна ортопедична операция през 2014 г. Но въпреки големите трудности, през които преминават, Ники и семейството му не губят надежда и не спират да се борят за мечтите на детето. 

Една от тях е Никола да претърпи успешна операция Селективна дорзална ризотомия (СДР). Болницата Saint Luise Children Hospital в Мисури САЩ е с най-голям опит в световен мащаб в прилагане на тази оперативна техника при подрастващи и възрастни. Ники е определен като добър кандидат за СДР и силно се препоръчва той да се подложи на тази операция.

Прогнозите са перманентно намаляване на спастичността, подобряване на седежа и стоежа му, по-лесен и бърз преход между различните пози, подобряване на равновесието и самостоятелното му ходене. 

Сумата, която е необходима, е 74 000 долара. Част от тях вече са събрани, но има още много крачки до голямата мечта. 

Всеки, който желае да помогне на Ники, може да го направи по следните начини:  

Преводи по дарителска сметка: 
BG13FINV91501317254460 (BGN)
Титуляр: Никола Валентинов Сархачев

 
helpkarma.com/help/zaedno-s-nikola 

Благотворителен базар за Никола във Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/358764738188533/

Повече информация за хода на кампанията можете да намерите във Фейсбук страницата: Мечтаем заедно с Никола

Връзка с майката на Никола – Росица Сархачева, можете да осъществите на тел: 0888/ 796-442 или чрез имейл: rosica_sarha4eva@abv.bg.