Бивш ромски депутат-емигрант иска да е кмет на Каменар
Бивш ромски депутат-емигрант иска да е кмет на Каменар / netinfo
Бившият варненски депутат от СДС Асен Христов, който като народен представител емигрира в Англия и поиска политическо убежище, е кандидат за кмет на село Каменар. Номинацията му е подкрепена от „Отечество” - партията на друг бивш депутат от НДСВ и „Новото време” Радослав Коев.

Асен Христов е от ромски произход. Бил е кмет Каменар между 1995-1998 г., когато влиза в парламента на мястото на Александър Йорданов. Година по-късно емигрира в Лондон. Христов се прочува и с репликата „Ще направя голяма циганска беля на СДС”. По време на престоя си във Великобритания е завършил английска филология и лингвистика в университета „Джон Морис” в Ливърпул и е специализирал информационни технологии, обяви Радослав Коев при представянето на кандидата за кмет на Каменар. Като най-големи проблеми за селото Христо определи неграмотността, липсата на канализация и безработицата.

Партия „Отечество” представи и кандидатите си за районни кметове – в „Одесос” е издигнат Кирил Великов, в „Приморски” – Кирил Карагьозов, във „Владислав Варненчик” – Марин Генов и в „Аспарухово” – Тинка Христова. В район „Младост” името на кандидата ще бъде обявено по-късно, заяви Радослав Коев. Той ще води листата за общински съветници на „Отечество” във Варна. Партията, която се определя като дясна, обяви подкрепата си за трети мандат на Кирил Йорданов. Радослав Коев е кум на градоначалника от втория му брак с Бояна Йорданова – настояща жена на общинския финансист Димо Стоев.