Бивш кмет се сравнява с изтребител, настоящият бил пощенски самолет
Бивш кмет се сравнява с изтребител, настоящият бил пощенски самолет / netinfo
Като пощенски самолет определи кмета Кирил Йорданов бившият градоначалник Христо Кирчев. Двамата си размениха остри реплики на днешното заседание на общинския съвет, на което беше гласуван бюджета.

Повод за скандала стана изказване на Йорданов, че в началото на мандата си е заварил общината с дълг. Кметът отговори на изказване на Стелиян Севастиянов от ДСБ, който заяви, че щял да е особено доволен ако общината е акционерно дружество и имал акции в нея заради преходния остатък от 12 млн. лв. от миналогодишния бюджет.

От трибуната Кирил Йорданов заяви, че е получил наследство от предшественика си 7.8 млн. лв. задължения. Кирчев го репликира от място с думите – „Стига си лъгал хората”.

Кирил Йорданов се върна още по-назад във времето и си припомни, че на местните избори през 1995 г. между двамата кандидати за кмет не се е състоял дебат, заради отказа на Кирчев. Според градоначалника такъв дебат можело да се състои и 12 години по-късно.

След като думата беше дадена на Христо Кирчев от трибуната той заяви, че няма как да бъде воден дебат, защото Йорданов не може да обясни две елементарни неща. Такъв дебат би причал на битка между изтребител F-22 и пощенски самолет.

Разговора между бившия кмет Христо Кирчев и настоящия Кирил Йорданов може да откриете в звуковия файл.