Бал събира артистичната бохема на Варна
Бал събира артистичната бохема на Варна / Дарик Варна, архив

За втора година просторните фоайета на Основна сцена на Театрално-музикалния продуцентски център ще съберат артистичната бохема на Варна за Бал на артиста. Светското събитие ще се състои на 21 декември от 20.00 ч. Куверти вече са си купили актьори, музиканти, танцьори, архитекти, художници, фотографи, галеристи, журналисти, писатели – хора с отношение към изкуството, съобщиха от ТМПЦ.

Празничното парти предвижда гурме кухня, коктейл за обмен на идеи и наздравици, гардероб с театрални костюми, гримьорско ателие, конкурси за танц и най-добро влизане в образ. Водещ на вечерта ще бъде Димитър Горчев.

Входът за Бала на артиста е с покани на цена 15 лв за един човек. С куверта може да се купят с отстъпка билети за хитови спектакли на ДТ „Стоян Бъчваров” и Държавна опера Варна за 2014 г.

Изложбата „Ангели по никое време” на Доника Кирова - селективна живопис върху багрено платно, е подредена специално за Бала на артиста – Варна 2013. Ангелите вече се спускат свободно в просторната територия на ротондата, под плафона на Милко Божков и очакват да се включат в общото преживяване. Защото, според Доника, „когато днес се срещнат двама ангели, и са с по едно крило, те се прегръщат – само така могат да полетят отново…”

Младата варненска художничка Доника Кирова е позната с  участията си във форумите за изобразително изкуство „Август в изкуството” и „Con Tempo”. След като завършва НХА със специалност живопис при проф. Андрей Даниел, тя защитава и степента Доктор по изкуствознание, а сега следва архитектура във ВСУ „Черноризец Храбър”. През 2005 г. е отличена от галерия “Буларт” за Автор на годината. Участва в множество съвместни изложби, кураторски проекти, пленери и др. Нейни творби са собственост на частни колекции в Германия, Италия, Швейцария, Русия, България.