Арестуваха Веселина Томова, щяла да изнесе класифицирана информация
Арестуваха Веселина Томова, щяла да изнесе класифицирана информация / netinfo

Актуализирана информация.

Журналистката Веселина Томова е била арестувана преди около час, съобщиха за Дарик източници от МВР, пожелали анонимност.

Все още няма яснота къде е отведена главната редакторка на електронния сайт Афера.бг. Дарик успя да се добере единствено до информацията, че столични спецченгета са били изпратени да арестуват журналистката, тъй като е съществувал риск Томова да бъде предупредена от свои източници във варненската полиция.

Най-вероятната причина за задържането на Веселина Томова е риск от изнасяне на класифицирана информация.

Преди два дена сайтът Афера.бг публикува следното:

Полицейски източници на АФЕРА предупреждават, че се обмисляло задържане на собственичката и главна редакторка на АФЕРА Веселина Томова, заради това, че било прихванато, че е получила и съхранява секретна класифицирана информация за висша партийна фигура от управляващата Власт в морската столица. Информацията била толкова взривоопасна, че влудила както ченгетата, така и върховете на управляващите, тъй като изваждането и на бял свят би ги превърнало в атакуеми мишени, че са толерирали и продължават да го правят - лицето, за когото е масива с данни.

Очаквайте подробности!

Първоаприлска актуализация (12.40ч.): Честит Първи април на всички читатели на Дарикнюз! Благодарим на всички, които се "вързаха", както и на тези, които не повярваха! За успокоение на феновете на Афера.бг Веселина Томова е добре и никакъв арест не я заплашва, поне засега. Разчитаме на чувството ви за хумор и вярваме, че най-добрата лъжа е тази, която се доближава максимално до истината! Точно поради тази причина се възползвахме от публикация на Афера, за да ви поднесем нашата мааалка шегичка :)

Благодарим и на Веселина Томова, която също прояви завидно чувство за хумор и успешно подкрепи сценария, изключвайки телефона си за няколко часа.