Анита Мейзер: Обичам мъжа си, навлизам в климакса и полудявам
Анита Мейзер: Обичам мъжа си, навлизам в климакса и полудявам / снимка: Булфото

Невинна съм, навлизам в т. нар. климакс и полудявам отвътре. С тези думи 52-годишната миска Анита Мейзер поиска да бъде пусната на свобода, но Варненският окръжен съд й определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” за причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга й Николай Димов и предлагане на подкуп на разследващ полицай.

„Съдействам на 100 % и ще продължа да съдействам. Аз съм майка и жена. Цял живот съм работила, за да се пенсионирам. Не съм виновна, имахме планове с Николай и щяхме да празнуваме рождения му ден. Обичам мъжа си, за какво да го убивам”, заяви през сълзи в съдебната зала Мейзер, чието име по лична карта е Анита Желева.

По време на цялото заседание тя плака, а след като чу решението, се свлече на земята. Анита беше доведена в съда по розов анцуг и джапанки и заплака още при свалянето си от колата на „Съдебна охрана”.

Мейзер е затегнала свинската опашка на врата на мъжа си, като е съзнавала, че поставя в опасност живота му, но не е допускала, че може да се стигне до трагичния случай, заявиха от прокуратурата.

От настъпването на смъртта на Николай Димов до подаването на сигнала в полицията в 03:30 ч. на 14 август са минали 2-3 часа, коментира пред журналисти адвокатът на обвиняемата Олег Атанасов. Той не можа да обясни какво е правила Мейзер в този интервал от време. Според прокуратурата тя е укривала доказателства.

След като се обадила в Пето РУ Анита Мейзер е изразила желание да не се дава гласност на случая. Записът от разговора й със служителя, приел обаждането, е записан и приложен по делото.

След отвеждането й за разпит в сградата на Областната дирекция на полицията тя предложила подкуп на разследващия полицай Веселин Радев, за да не бъде арестувана. Първоначално му обещала 10 000 евро, след удвоила сумата, а накрая вдигнала мизата на 30 000 евро.

От събраните на този етап доказателства може да се направи обосновано предположение, че Мейзер е извършила двете престъпления, мотивира налагането на най-тежката мярка за неотклонение съдия Соня Нейкова. Според нея има опасност Мейзер безпрепятствено да напусне страната, тъй като притежава и американски паспорт, който досега не е открит от разследващите. Обвиняемата пребивава значително време в САЩ, Коста Рика и Италия, като във Варна се е върнала през месец април.

Решението на съда беше прието с аплодисменти от близките на Николай Димов, които препълниха съдебната зала.

Очаквайте подробности!