/ БТА

Ветеранът от Втората световна война Иван Караджов се включи в „Безсмъртния полк“ във Варна. Понесъл националното знаме, 99-годишният мъж разказа, че е бил на 21 години, когато е участвал в бойните действия.

БТА


Войната е най-страшното нещо, това е студ, въшки, мизерия, загуба на приятели, посочи Караджов. Допълни, че е участвал в боеве в Сърбия, Хърватия, Унгария през 1944-1945 г., като не е бил тежко раняван. Това нещо - войната, никога не бива да се повтаря, бе посланието на ветерана.

БТА

Паралелно със събирането на "Безсмъртния полк" на входа на Морската градина, тази вечер във Варна се състоя концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, посветен на Деня на Европа.

БТА


В публиката имаше много украинци, но до сблъсъци с участващите в "Безсмъртния полк" не се стигна; имаше само прояви на вербална агресия, като споровете бързо бяха потушени от присъстващите полицаи. По-късно варненци имаха възможността да чуят и изпълнения на квинтет от оркестъра на Военновъздушните сили на САЩ. Двата концерта бяха под егидата на областния управител Благомир Коцев.

БТА